Rusia, Premier League

Bodosport.ro
The latest football information here. Now fetching info from the soccer data source.

 

Rezultate

Etapa urmatoare

The latest football information here. Now fetching info from the soccer data source.
The latest football information here. Now fetching info from the soccer data source.

Premier League este cea mai importanta competitie fotbalistica din Rusia, acolo unde fotbalul a primit o atentie sporita in ultimii ani. Campionatul Rusiei a fost relativ recent infiintat, in 1992, daca e sa il punem in comparatie directa cu alte ligi importante din Europa. Acesta a luat nastere imediat dupa desfiintarea URSS.

Din 1992 pana in 1997, campionatul Rusiei era denumit Top League, urmat de titulatura Top Division, un an mai tarziu. Actuala Premier League a luat nastere ca urmare a initiativei principalelor cluburi din Rusia.

Prima editie, din 1992, includea 6 echipe din URSS (CSKA Moscova, Spartak Moscova, Torpedo Moscova, Dynamo Moscova, Spartak Vladikavkaz si Lokomotiv Moscova) si alti 14 adversari din divizii inferioare.

Clasamentul campionatului rus de fotbal includea 18 echipe, in anul 1993, numarul acestora fiind redus la 16 in 1994. Spre deosebire de celelalte campionate importante din Europa, Premier League, Rusia avea loc in perioada martie-noiembrie a aceluiasi an.

Insa, odata cu schimbarea sistemului, din 2012, Premier League Rusia se tine din toamna pana in primavara. Tranzitia a avut loc din 2011 pana in vara lui 2012.

Primele doua echipe din clasamentul Premier League Rusia merg in Liga Campionilor, iar locurile 3, 4 si 5 intra direct in grupe sau in preliminariile Europa League. Banii joaca un rol semnificativ in fotbalul practicat la ora actuala, iar rusii au suficienti bani incat sa aduca jucatori de mare clasa aici. Astfel, ramaneti conectati la tot ce se intampla in Premier League urmarind zi de zi clasamentul actualizat!